Debat 2e Kamer commissie over het rapport De Winter

Anderhalf jaar geleden is het onderzoek Onvoldoende beschermd over Geweld in de jeugdzorg met 13 aanbevelingen van commissie De Winter gepresenteerd. Op 21 februari 2020 was een tweede lotgenotenbijeenkomst, en ben ik een petitie gestart. Het wachten was op het Kamerdebat, het werd steeds uitgesteld, het beetje goed nieuws is het Kamerdebat over geweld in de jeugdzorg is 15 december in ‘potlood’ geagendeerd, ik verzin het niet (klik hier voor de e-mail).

Ondertussen is er veel gebeurd, 27 oktober heeft minister Dekker een brief naar de Tweede Kamer gestuurd (klik hier voor deze Kamerbrief). Stichting NMGJ heeft daar een reactie op gegeven (klik hier voor de reactie).

In november heb ik de petitie met toelichting (klik hier) aangeboden aan de vaste commissie van WVS (klik hier) en commissie Justitie en Veiligheid (klik hier)

Naast deze e-mails heb ik een e-mail gestuurd naar minister Dekker (klik hier) en staatssecretaris Blokhuis (klik hier).

De commissie heeft gereageerd op de aangeboden petitie (klik hier voor deze reactie).

Het debat over het eindrapport van de commissie De Winter over het onderzoek naar geweld in de jeugdzorg is verplaatst naar woensdag 16 december van 15:00 tot 22:00 uur.

Het debat is live te volgen via deze weblink.